Web Analytics Made Easy - Statcounter

پس از گذشت ۱۷ سال از زلزله شهر بم با وجود ساخت و ساز‌های فراوان و افزایش جمعیت این منطقه هنوز مشکلاتی چون معابر خاکی، کمبود امکانات این شهر کویری وجود دارد. خبرگزاری میزان _ روزنامه همشهری نوشت: بم، سخت‌جانی است از جنس کویر. کویری‌جماعت اهل گله و شکایت نیست؛ آن‌هم حالا که ۱۷ سال از تلخی گذشته. حتی اگر زیر آوار غم ۲ سال در چادر، سوز کویر را به جان خریده باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حتی اگر بعد از این همه‌سال نصیب‌شان کوچه‌های خاکی باشد و شهری از نوساخته که ردی از نخل ندارد. روزگار با همه این‌ها می‌چرخد و مردم هم به زندگی بازگشته‌اند. دیوار‌های فروریخته از زلزله، دست‌نخورده باقی مانده تا کسی یادش نرود خشت‌خشت آن بر سر ۳۰ هزار عزیز و فرزند کسی یا کسانی آوار شد؛ آواری به قدرت ۶.۸ ریشتر در ساعت ۵:۲۸:۵۹ جمعه پنجم دی. ایستادن از نو در توان هر کسی نیست، اما کویری‌جماعت از نو ایستاد تا خشت‌خشت ارگ فرو ریخته را دوباره روی هم بچیند.   پس از زلزله و از سال ۸۲ به بعد بنابر اعلام مهدی محمدی، معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن کرمان در مجموع ۴۰هزار واحد مسکونی شهری و روستایی بازسازی شده و با این آمار می‌توان گفت ۷۰درصد واحد‌های مسکونی مقاوم‌سازی شده‌اند، اما در کل استان این آمار ۶۲درصد است. علاوه بر ۴۰ هزار واحد شهری و روستایی، بازسازی ۷۲۷۲ واحد تجاری در بم و بروات و ۴۸۴۳ واحد روستایی در شهر بم، حصارکشی ۲۴ هزار خانه در بم و بروات و ۴ هزار خانه در مناطق روستایی از اقداماتی است که بعد از زلزله انجام شد. بنابر اعلام مسئولان بنیاد مسکن شهرستان بم، همه این ساخت‌وساز‌ها تحت نظارت سازمان مهندسی و با نقشه مقاوم از سوی ستاد‌های معین صورت گرفته است و به‌نظر می‌رسد شهر کاملا مقاوم ساخته شده باشد.   خانه‌ها آب و برق و گاز و تلفن دارند و بازسازی و طرح‌های اقتصادی مثل ارگ جدید که برای ۱۱ هزار نفر اشتغال‌زایی کرد و مهاجران زیادی را به این شهر کویری کشاند. بم، پیش از زلزله ۹۹ هزار نفر جمعیت داشت که از این میزان طبق آمار رسمی حدود ۳۰ هزار نفر کشته شدند، اما حالا و براساس آخرین سرشماری انجام‌شده حدود ۱۳۰ هزار نفر در این شهر سکونت دارند. با همه ساخت‌وساز‌های صورت‌گرفته در بم و رشد جمعیتی، اما هنوز مشکلاتی، چون معابر خاکی، چاله و چوله‌های شهری، کمبود امکانات و خدمات شهری، ساکنان را آزار می‌دهد. بم، پیش از زلزله هم شهر محرومی بود، اما اعلام پایان بازسازی بم در دولت نهم و دهم در شرایطی که طرح‌های زیادی، چون بیمارستان روی زمین مانده بود، اجازه توسعه و عمران شهری را به آن نداد. هرچند امسال، اعتبار و وعده‌های جدید، امیدی برای توسعه و رفع محرومیت‌های این شهر در دل اهالی نشانده است. بم پس از زلزله ۳۰ هزار نفر در جریان زلزله  بم جان باختند ۵/۱ میلیارد دلار؛ خسارات مالی زمین لرزه ویرانگر بم ۵۲۰۴کودک با زلزله بی‌سرپرست شدند ۱۵۰۰ (آمار رسمی) زن سرپرست خانوارشان را از دست دادند ۲۴۸نفر از اهالی بم به‌دلیل آسیب‌های ناشی از زلزله دچار ضایعه نخاعی شدند ۱۰هزار دانش‌آموز و یک‌سوم معلمان بم در زلزله جان خود را از دست دادند ۱۰۰درصد سازه‌های شهر و ارگ بم با بیش از ۲۵۰۰ سال قدمت ویران شد ۴۴کشور در عملیات امداد و نجات مشارکت کردند ۳۲ هزارو ۱۳۴ واحد مسکونی در شهر ساخته شد (بنابر آمار بنیاد مسکن) ۴۰هزار واحد مسکونی شهری و روستایی بازسازی شدند ۷۰درصد واحد‌های مسکونی بم مقاوم‌سازی شدند (این آمار در کل استان ۶۲درصد است) ۸۰درصد از ارگ بم مرمت و بازسازی شد (طبق اعلام مدیر پایگاه میراث جهانی بم) سال۸۶ و پایان بازسازی در بم (درحالی‌که این شهر از نظر عمران شهری مشکلات بسیاری داشت) هنرمندان بسیاری، چون ایرج بسطامی در این زلزله جان خود را از دست دادند. بیشتر بخوانید: نگاهی به تجربیات کشور‌های حادثه خیز/ حلقه‌های مفقوده مدیریت بحران انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود. برچسب ها: زلزله بم

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: زلزله بم هزار نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۴۰۷۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت ۱۲ هزار واحد مسکونی در کل کشور در سال گذشته

ابوالفضل طهماسبی رئیس بسیج سازندگی مستضعفین درنشست خبری نخستین گردهمایی گروه های مردمی و جهادی در بازآفرینی شهری، مسکن و راه روستایی با مشارکت بسیج مستضعفین گفت: بیش از ۱۲ هزار واحد مسکونی در کل کشور با مشارکت مردمی و گروه های بسیجی ساخته شده است‌.

وی افزود: ۱۲۳۸ روستا را از طریق گروه های جهادی در آبرسانی کرده ایم  و امسال در قالب قرارگاه امام حسن مجتبی( ع ) اقدامات خوبی را در حوزه نوسازی و بازسازی واحدهای مسکونی انجام دادیم.

او بیان کرد:  از طریق گروه های جهادی  ۱۷۰۰ کیلومتر راه روستایی را احداث کرده ایم که این اقدام از محل سهمیه‌ قیری که اختصاص یافته است ساخته می شود و ما سعی داریم با استفاده  از ظرفیت گروه های جهادی با تمام قوا در بخش های مختلف حضور  داشته باشیم.

طهماسبی افزود: در حوزه آبخیزداری ۸۳۴ پروژه آبخیزداری داشته ایم. همچنین در حوزه بازآفرینی شهری طرح کرامت را  اجرا کرده ایم. در سال ۱۴۰۲،  ۲۰ هزار و ۲۶۲ پروژه با مشارکت ۱۰ گروه جهادی اجرا کردیم و در این حوزه هم با همکاری وزارت راه و شهرسازی تلاش کرده ایم  که این اقدام را اجرا کنیم. ۶۰ هزار  گروه جهادی در کشور  داریم که  ۵۱ هزار گروه جهادی از این تعدا  شناسنامه دار هستند . در ۱۶ و ۱۷ اردیبهشت ماه  تفاهم نامه  هایی با بنیاد مسکن،  سازمان راهداری و بازآفرینی شهری را منعقد خواهیم کرد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • ۱۲ هزار و ۶۶۳ واحد مسکونی برای نوسازی در آذربایجان‌غربی ثبت شد
  • ۴۵ واحد آموزشی در بردسکن بازسازی و احداث شد
  • نوسازی مسکن در بافت فرسوده از مرز ۲۶۶ هزار واحد عبور کرد
  • اجرای ۱۰۰ درصدی بسته‌های تشویقی متضمن نوسازی مسکن بازآفرینی در آذربایجان‌غربی
  • نزدیک به ۱۷ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده آذربایجان‌غربی نوسازی می‌شود
  • ساخت ۱۲ هزار واحد مسکونی در کل کشور در سال گذشته
  • هشدار به رانندگان در پی ورود سامانه بارشی به ایلام
  • «بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم
  • لغزنده بودن محورهای مواصلاتی استان ایلام به دلیل بارش باران
  • ۲۶۵۰۰۰ واحد فرسوده در استان تهران درحال نوسازی است